PRIJAVA NAPAK

7 + 11 =

Spodaj si lahko ogledate odgovore na najpogostejša vprašanja naših uporabnikov. V kolikor ne najdete odgovora na svoje vprašanje, nas pokličite na tel. št. 05 / 71 10 100 ali nam pišite na e-naslov: info@teles.si. Z veseljem vam bomo svetovali.
KUPUJEM TV SPREJEMNIK. KATERE FUNKCIJE MORA VSEBOVATI?
Za nemoteno spremljanje digitalnih TV programov naj ima TV sprejemnik sledeče funkcije: DVB-C, MPEG4, vse ostale funkcije po želji naročnika.
PRIMERI NAVODIL ZA NASTAVITVE RAZLIČNIH TV SPREJEMNIKOV
NASTAVITEV DIGITALNIH TV PROGRAMOV / PARAMETRI
  • Začetna frekvenca: 418.00 MHz
  • Končna frekvenca: 602.00 MHz
  • Način modulacije: 256 QAM
  • Simbolna hitrost: 6900 Kb/s
  • ID Omrežja (NIT): 6250
NASTAVITVE MODEMA
  1. Ob priključitvi modema se morajo na modemu prižgati 4 lučke: power, ds, us, online
  2. Kadar je na modem priklopljen router ali računalnik, utripa lučka LINK
  3. V primeru, da ni internetne povezave in na modemu svetijo vse štiri lučke, je potrebno najprej izklopiti modem iz elektrike za najmanj 10 sekund in ga nato ponovno priklopiti. Če se vse štiri lučke ob vklopu ne prižgejo, najprej preverite ali televizijski sprejemnik deluje pravilno in nas za nadaljnja navodila oziroma servis pokličite na našo telefonsko številko: 05/71 10 100
NASTAVITEV ELEKTRONSKE POŠTE
1. Spletni naslov za dostop do elektronske pošte: http://mail.kabelnet.net
2. Strežnik za prihajajočo pošto: pop.kabelnet.net
3. Strežnik za odhajajočo pošto: mail.kabelnet.net
V primeru, da pozabite svoje geslo, nam na elektronski naslov info@teles.si pošljite zahtevek za dodelitev novega gesla. Pomembno je, da navedete elektronski naslov za katerega zahtevate novo geslo in hkrati posredujete kontaktne podatke, kamor vam bomo geslo lahko posredovali.
PREGLED PORABE TELEFONSKIH KLICEV
Za pregled porabe potrebujete uporabniško ime in geslo. Na vašo pisno zahtevo vam ga bomo posredovali preko elektronske pošte na vaš elektronski naslov ali na vaš poštni naslov. Do podatkov boste lahko dostopali preko računalnika z Inatelovim omrežjem zaradi zagotavljanja varstva osebnih podatkov. Za dostop do podatkov vpišite uporabniško ime in geslo TULE.
KAJ POMENI KRATICA DVBC?
DVB-C (Angl. Digital Video Broadcasting – Cable) je kratica za digitalni prenos video vsebine poteka preko kabelskega sistema.
KAJ POMENI KRATICA VOIP?
VoIP (angl. Voice over Internet Protocol) je kratica za opravljanje klicev prek interneta.
KAJ POMENI KRATICA Mbps?
Mbps je merska enota za prenos podatkov, pri čemer označuje količino megabitov, ki se prenesejo na sekundo. Uporablja se pri opisu zmogljivosti širokopasovnega interneta, ki omogoča prenos večje količine podatkov na sekundo.
KAJ POMENI KRATICA OŠO?
OŠO – odprto širokopasovno omrežje. Odprto je za vse zainteresirane ponudnike telekomunikacijskih storitev, ki delujejo na Slovenskem trgu, da v tem omrežju ponudijo svoje storitve. V Občini Ilirska Bistrica je bilo to omrežje zgrajeno leta 2013, investitor Občina Ilirska Bistrica skupaj s podjetjema FMC d.o.o. in Vahta, d.o.o.. Omrežje je bilo zgrajeno s pomočjo EU sredstev
ŽELIM ZAMENJATI TRENUTNEGA OPERATERJA. KAKŠEN JE POSTOPEK?
  • Če želite postati uporabnik storitev Teles, kliknite TULE…
  • Če se želite odjaviti od naših storitev nam kratko pisno izjavo pošljite na naš poštni naslov: Teles d.o.o., Vilharjeva 35, 6250 Ilirska Bistrica ali nam pošljite sporočilo na e-naslov: info@teles.si.